Nové menu ČD Restaurant vzdává hold jaru - výběrem surovin i snoubením chutí. Ochutnejte například polévku z černého kořene nebo škubánky s pracharandou! Sezónní nabídku jsme připravili ve spolupráci s týmem Asociace kuchařů a cukrářů České republiky.
Přejeme vám dobrou chuť a příjemnou cestu!
Krémová polévka s černým kořenem, smaženou cibulkou a pažitkou
Černý kořen – dosud neobjevená zelenina české kuchyně. Zkuste jí v podobě krémové polévky s jarní pažitkou!
Závitek z kuřecího stehna s pečenými bramborami a kukuřicí na špeku
Říká se, že stehenní kuřecí maso je nejšťavnatější. Co třeba se špekem a kukuřicí?
Řepné placky s restovanými kousky zeleniny a lehce kyselým salátem
Vegetariánský pokrm nemusí být fádní. Vyzkoušejte, jak se doplňuje chuť řepy s nakládanou zeleninou!
Opečené škubánky s hruškovou pracharandou a tvarohem
Škubánky – klasika našich babiček. A k tomu tvaroh a pracharanda! Že nevíte, co to je? Drcená sušená hruška! Mňam😊
Bramborová polévka s lesními houbami
Pravá esence podzimu na talíři. Zahřejte se naší bramboračkou s houbami z tuzemských lesů.
Poctivý základ z brambor a mrkve doplňují houby a ovoní majoránka. Domácí klasika, která potěší nejen vegetariány, ale každého, kdo má rád jídla z typicky českých surovin.
Vepřová líčka na černém pivě se smetanovou bramborovou kaší a restovanou červenou cibulí s medem
Pomalu pečená líčka jsou znovuobjevenou klasikou poctivých českých jídel v posledních letech. Vyzkoušejte naší verzi připravenou na černém pivě a doplněnou jemnou bramborovou kaší.
Křehkost pečeného masa s vůní černého piva podtrhuje restovaná cibulka na medu. Už se vám sbíhají sliny?
Telecí pečené na barevném pepři, čočkový salát se zeleninou
Barevná jako podzim sám. Jemná telecí pečeně připravená na barevném pepři potěší vaše oči, čich i chuťové pohárky.
Příloha z čočkového salátu s mrkví z ní dělá lehké svěží jídlo, které vám na talíři prodlouží babí léto.
Čočkový karbanátek s opékanými brambůrky, zelný salát
Cítíte, že je dnes den, kdy přijde vhod lehčí, zdravý oběd, na kterém si pochutnáte? Karbanátky už dávno nemusí být jen z mletého masa.
Čočka se díky vysokému obsahu živin a vlákniny často používá jako jeho náhrada. Pečené brambory jsou zase typicky podzimní přílohou, kterou odlehčí šťavnatý zelný salát.
Tvarohové šišky s mákem polité máslem
Máte chuť na něco sladšího? Co zkusit naše vláčné tvarohové šišky posypané mákem a rozpuštěným máslem navrch.
Ať už jste příznivcem sladkých obědů, nebo jen hledáte sladkou tečku, která vám zpříjemní jízdu, tohle je sázka na jistotu.
Comments