top of page

Letní menu od 31.5.!

Letní nabídku ČD Restaurant pro vás připravil Juniorský národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR, který se v těchto měsících intenzivně připravuje na světovou kuchařskou olympiádu IKA 2024 ve Stuttgartu.

Při tvorbě nového menu se kuchaři reprezentačního týmu zaměřili na letní suroviny zajímavě je zkombinovali s již osvědčenými a vytvořili pokrmy, které by určitě uspěly i na mezinárodní soutěži. Výsledek můžete ochutnat a posoudit na palubě vozů ČD Restaurant.


Pórková polévka

Typická letní kořenová zelenina, která zejména v podobě lehké polévky krásně osvěží.


Cuketové placky s uzeným sýrem, šťouchané brambory a nakládaná zelenina

Zajímavá alternativa tradičních bramborových placek, zde ještě dochucena uzeným sýrem. Ochutnejte i náš domácí nakládaný salátek.


Španělský ptáček s jasmínovou rýží

Španělský ptáček je oblíbené české jídlo, navzdory jménu recept nepochází ze Španělska. Název pokrmu pochází ze dvora císaře Rudolfa II. Magdalena Dobromila Rettigová používala název španělské ptáčky pro závitek ze zeleného listu plněný vepřovou sekaninou. Později se pod stejným názvem uvádí závitek z telecího masa


Koláč s rybízem a rebarborou, s mandlovou drobenkou, sypaný čokoládou

Jaké ovoce máte spojené s českým létem? Mnozí z nás si v dětství na zahradě u babičky oblíbili rybíz. My vám ho nabízíme v lahodné kombinaci s rebarborou.


865 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page