top of page

Jaro na palubě ČD Restaurant

Speciální jarní nabídku ČD Restaurant pro vás připravil Juniorský národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR, který v těchto dnech zahájil přípravu na světovou kuchařskou olympiádu IKA 2024 ve Stuttgartu.


„Jako malý kluk jsem jezdil vlakem nejraději, když jsem věděl, že si dám oběd v jídelním voze. Vždycky to pro mě byla událost, restaurace na kolejích představovala zážitek. Jedete krásnou krajinou a k tomu si můžete vychutnávat dobré jídlo. Ostatně já si celý život vychutnávám prostřednictvím jídla, proto jsem se také vydal na kuchařskou dráhu.

Když se začala Asociace kuchařů a cukrářů podílet na menu pro jídelní vozy, byl jsem nadšený. Národní tým pokaždé připraví pokrmy, které odráží tradici české kuchyně a vnáší do ní moderní gastronomické trendy. A chutná i cestujícím, vždyť ohlasy jsou výborné. Co víc si přát😊“ komentuje spolupráci Tomáš Popp, manažer národního týmu AKC ČR.


Při tvorbě nového menu se kuchaři reprezentačního týmu zaměřili na jarní suroviny, zajímavě je zkombinovali a vytvořili pokrmy, které by se neztratily ani na mezinárodní soutěži. Výsledek můžete ochutnat a posoudit na palubách jídelních a bistrovozů národního dopravce.


Čočková polévka se zázvorem a koriandrem

Polévka plná skvělých chutí i zdraví. Kombinace zázvoru a koriandru dávají polévce svěžest a mírný nádech orientu.


Bramborovo - celerové noky s ragú z lišek sypané sýrem

Bramborovo-celerové noky jsou připravované hezky v ruce. V kombinaci s lahodným liškovým ragů je to vegetariánský oběd s razítkem Czech Specials!


Vepřový sous-vide plátek, polentová kaše se špenátem, kořenová zelenina

Měkká a šťavnatá krkovička ochucená bylinkami a připravená metodou sous- vide. Kořenová zelenina a špenátová polenta, to je příloha, která vás ve vlaku neuspí.


Sladké finále - kynutý knedlík s borůvkovým žahourem, perníkovou drobenkou a máslem

Nadýchaný knedlíček s borůvkami a perníkem, další kandidát na zařazení do stálé nabídky, co myslíte?




661 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page