Tiskový servis

Zlátnoucí listí, dešťové kapky či krajinu jiskřící sněhem je nejlepší pozorovat z pohodlí jídelního vozu vlaků Českých drah. A když vám k tomu personál JLV naservíruje horký dýňový krém s máslovými krutony nebo telecí loupanou plec dušenou v mrkvi s opečenými bramborovými noky, změní se i běžná cesta v nevšední zážitek. Ať už se chystáte využít...

Čerstvá zelenina, ovoce a houby jsou základem nové sezónní nabídky, kterou pro své zákazníky připravil tým kuchařů společnosti JLV. Nové menu bylo opět připraveno pod taktovkou Asociace kuchařů a cukrářů ČR a již tradičně se ponese v duchu lehkých a zdravých pokrmů z čerstvých surovin. Ochutnat můžete už 3. srpna. "Začít můžete bramboračkou s...

V listopadu minulého roku vypsaly České dráhy, a.s. výběrové řízení na gastronomické služby v rámci denní dopravy kolejového provozu. Vítězem a smluvním provozovatelem služeb na příštích 6 let, se stala společnost JLV, a.s. České dráhy kladly v kritériích výběrového řízení velký důraz na kvalitu a rozšíření gastronomického servisu cestujícím....

Od 27. ledna si v jídelních vozech a bistrovozech Českých drah můžete vybrat z nového menu pro aktuální sezonu 2016, které pro Vás připravil tým šéfkuchaře ČD Restaurant Martina Jiskry. "K obědu bych doporučil třeba kulajdu, jako hlavní chod krůtí prsa v úpravě sous-vide, cibulový konfit s medem a šťouchané brambory. Ke kávě servírujeme makovec se...

Zákazníci jídelních vozů a bistrovozů ve vlacích Českých drah se mohou od zimní sezony 2016 těšit na další novinky. Menu platné od 20. ledna pro ně již nyní připravuje Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Její tým přebírá štafetu po šéfkuchařích Československého svazu kuchařů v Praze, kteří ji úspěšně nesli celých pět let. "Díky spolupráci s...

V každém ročním období přicházejí kuchaři JLV s novou sezonní nabídkou pokrmů pro vozy ČD Restaurant. Využívají přitom zejména čerstvé, domácí suroviny. V létě to bude zelenina v nevšedních kombinacích s kvalitním masem. Nové recepty můžete vyzkoušet na palubě dálkových spojů Českých drah od 24. června. "Naší snahou je vymyslet pokaždé něco...

Modré railjety Českých drah mezi Prahou a Grazem nabízí zákazníkům nejen vysoký standard cestování, ale díky gastronomickým službám v bistrovozech šíří také dobré jméno poctivé české kuchyně. "Snažíme se nabízet vysokou kvalitu pokrmů za dobrou cenu. Právě proto jsme zavedli ve vybraných časech slevu HappyHours,"vysvětluje ředitel pro obchod a...

Podzimní chutě a vůně proniknou od října do kuchyní jídelních vozů ve spojích Českých drah. Šéfkuchař Jiří Král připravil pro zákazníky neodolatelnou nabídku kulinářských specialit s příchutí zralých jablek, hrušek a perníku. Právě sezonní speciality jsou přitom důvodem, proč do restauračních vozů míří stále více cestujících. Meziročně vzrostl...

Zimní menu jídelních vozů a bistrovozů ve vlacích Českých drah navrhli šéfkuchaři Československého svazu kuchařů v Praze jako lehké a racionální s důrazem na zdravou a nízkokalorickou stravu. Navíc je nově u všech pokrmů uvedena jejich nutriční hodnota a obsah možných alergenů. Zákazníci se tak nemusejí sami pídit po hodnotách cukrů, tuků a...

Dlouholeté zkušenosti v oblasti zajišťování gastronomického servisu ve vlacích budou pracovníci akciové společnosti JLV předávat svým kolegům v novém školicím centru, které firma ve svém pražském sídle otevřela v září. Využívat ho bude především pro trénování vlastního personálu. V restauračních vozech pracuje zhruba 250 lidí, každý z nich by měl...