Tiskový servis

Zákazníci obchodů PONT, které na nádražích, v nemocnicích a na jiných frekventovaných místech provozuje společnost JPServis, se mohou těšit na zásadní změnu. Po dvaceti letech dojde k jejich kompletní modernizaci a redesignu. První provozovna podle nového konceptu byla otevřena na vlakovém nádraží v Havlíčkově Brodu. "Postupně bychom rádi kompletně...

Oslava 100. výročí vzniku Československé republiky pokračuje na palubách ČD Restaurant i v letní sezóně. Ochutnat společně s námi můžete další tradiční i pozapomenuté pokrmy, které měli v oblibě naši pradědečkové. I v druhé letošní sezóně se vypravíme do časů první republiky - tentokrát na cestách po nově vzniklém Československu. Cestování nemusí...

V novém čísle Meridianu se dozvíte jaké je zamilované jídlo Terezy Maxové, oslavíme 80. narozeniny oscarového režiséra Jiřího Menzela a poznáme gastronomické speciality starobylého Krakova. Příjemné čtení během prvních jarních výletů!

Právě začínající sezónní nabídka ČD Restaurant (od 30.8.) opět láká k cestě za poznáním - tentokrát jižních Čech. Z množství jihočeských receptů je během podzimních měsíců pro cestující Českých drah připravena ochutnávka z autorské dílny mistrů kuchařů Asociace kuchařů a cukrářů České republiky (AKC ČR). Hlavní slovo při přípravě menu měl...

Sezónní nabídky ČD Restaurant se v letošním roce ponesou ve znamení regionální kuchyně - postupně budou představeny zajímavé regiony České republiky se zaměřením na jejich typickou gastronomii. Nejen Magdaleně Dobromile Rettigové, velké ženě českého obrození a autorce mnoha kuchařských knih, vzdá ČD Restaurant hold novou sezónní nabídkou zaměřenou...

Výběr toho nejlepšího z uplynulých sezón servíruje JLV v jídelních a bistrovozech Českých drah od 15. února. V jarním menu najdou cestující své oblíbené hitovky, zejména z domácí kuchyně. "Zákazníci se často ptají na pokrmy, které jim chutnaly a které během střídání sezon z nabídky zmizely. Letos jsme se proto rozhodli, že jim uděláme radost a...

Zlátnoucí listí, dešťové kapky či krajinu jiskřící sněhem je nejlepší pozorovat z pohodlí jídelního vozu vlaků Českých drah. A když vám k tomu personál JLV naservíruje horký dýňový krém s máslovými krutony nebo telecí loupanou plec dušenou v mrkvi s opečenými bramborovými noky, změní se i běžná cesta v nevšední zážitek. Ať už se chystáte využít...

Čerstvá zelenina, ovoce a houby jsou základem nové sezónní nabídky, kterou pro své zákazníky připravil tým kuchařů společnosti JLV. Nové menu bylo opět připraveno pod taktovkou Asociace kuchařů a cukrářů ČR a již tradičně se ponese v duchu lehkých a zdravých pokrmů z čerstvých surovin. Ochutnat můžete už 3. srpna. "Začít můžete bramboračkou s...