Tiskový servis

Konec roku je pro každého z nás spojen s vánočními svátky. Nové menu ČD Restaurant se proto v rámci oslav 100. výročí vzniku Československa inspirovalo prvorepublikovou sváteční kuchyní. Jedinečnou sváteční atmosféru si můžete užít nejen o Vánocích, ale po celou zimu.

Letošní oslavy 100. výročí Československé republiky vrcholí. Na palubách ČD Restaurant si můžete roční období, ve kterém nový stát vznikl, vychutnat skutečně se vším všudy. Podzim je obdobím specifických plodů, surovin, nálad a vůní. Vydejte se s našimi šéfkuchaři znovu po stopách prvorepublikové kuchyně - tentokrát pod taktovkou podzimu. Zkuste...

Zákazníci obchodů PONT, které na nádražích, v nemocnicích a na jiných frekventovaných místech provozuje společnost JPServis, se mohou těšit na zásadní změnu. Po dvaceti letech dojde k jejich kompletní modernizaci a redesignu. První provozovna podle nového konceptu byla otevřena na vlakovém nádraží v Havlíčkově Brodu. "Postupně bychom rádi kompletně...

Oslava 100. výročí vzniku Československé republiky pokračuje na palubách ČD Restaurant i v letní sezóně. Ochutnat společně s námi můžete další tradiční i pozapomenuté pokrmy, které měli v oblibě naši pradědečkové. I v druhé letošní sezóně se vypravíme do časů první republiky - tentokrát na cestách po nově vzniklém Československu. Cestování nemusí...

V novém čísle Meridianu se dozvíte jaké je zamilované jídlo Terezy Maxové, oslavíme 80. narozeniny oscarového režiséra Jiřího Menzela a poznáme gastronomické speciality starobylého Krakova. Příjemné čtení během prvních jarních výletů!

Právě začínající sezónní nabídka ČD Restaurant (od 30.8.) opět láká k cestě za poznáním - tentokrát jižních Čech. Z množství jihočeských receptů je během podzimních měsíců pro cestující Českých drah připravena ochutnávka z autorské dílny mistrů kuchařů Asociace kuchařů a cukrářů České republiky (AKC ČR). Hlavní slovo při přípravě menu měl...

Sezónní nabídky ČD Restaurant se v letošním roce ponesou ve znamení regionální kuchyně - postupně budou představeny zajímavé regiony České republiky se zaměřením na jejich typickou gastronomii. Nejen Magdaleně Dobromile Rettigové, velké ženě českého obrození a autorce mnoha kuchařských knih, vzdá ČD Restaurant hold novou sezónní nabídkou zaměřenou...

Výběr toho nejlepšího z uplynulých sezón servíruje JLV v jídelních a bistrovozech Českých drah od 15. února. V jarním menu najdou cestující své oblíbené hitovky, zejména z domácí kuchyně. "Zákazníci se často ptají na pokrmy, které jim chutnaly a které během střídání sezon z nabídky zmizely. Letos jsme se proto rozhodli, že jim uděláme radost a...