Zimní sezónní nabídka ČD Restaurant opět s národním týmem juniorů
I poslední letošní sezónní menu ČD Restaurant vzniklo ve spolupráci JLV s Juniorským národním týmem Asociace kuchařů a cukrářů ČR. V zimě restaurační a bistro vozy provoní dobroty, které pro cestující připravila Tereza Braunerová.
V chladném počasí zahřeje nová sezónní polévka - hustý voňavý dýňový krém.
Kuřecí závitek s nádivkou z kaštanů, houbové ragú a bramboráčky potěší milovníky poctivé české kuchyně. Originálním receptem Terezy Braunerové je selečí rolovaný bok se zeleninovým krupetem. Křupavá kůrčičku doplňuje jemná chuť krup a kořenové zeleniny. Sytý pokrm je připraven i pro vegetariány - pečené bramborové noky s rukolovým pestem a omáčkou ze sušených rajčat.
A něco sladkého na závěr? Makový koláč v netradiční kombinaci s pikantním pomerančovým přelivem.
Tereza Braunerová, členka Juniorského národního týmu AKC ČR
Tereza je talentovaná mladá kuchařka, která nadevše miluje vaření a dobré jídlo. Ve své kuchařské praxi spolupracuje se známými šéfkuchaři a má za sebou první úspěchy na poli domácích i mezinárodních soutěží. Zúčastnila se například mezinárodní kuchařské soutěže Global Chefs Challenge, kde letos úspěšně zastupovala Českou republiku v semifinále.