Nová sezóna 2016 – Pocta české kuchyni

30.01.2016

Od 27. ledna si v jídelních vozech a bistrovozech Českých drah můžete vybrat z nového menu pro aktuální sezonu 2016, které pro Vás připravil tým šéfkuchaře ČD Restaurant Martina Jiskry. "K obědu bych doporučil třeba kulajdu, jako hlavní chod krůtí prsa v úpravě sous-vide, cibulový konfit s medem a šťouchané brambory. Ke kávě servírujeme makovec se sušenou švestkou a čokoládovou omáčkou," láká k posezení v jídelním voze šéfkuchař Martin Jiskra. Při přípravě zimního menu jeho tým kladl důraz na kvalitu surovin od prověřených domácích dodavatelů. "U chovatelů z Krušných hor, Šumavy a západní části Jižních Čech jsme vybírali maso pro naši specialitu - dušený hovězí krk. Ten podáváme na pivě a s kaštanovými knedlíky," upřesňuje Martin Jiskra. "Pivo, které je nezbytnou ingrediencí receptury, se vaří z českého sladu a žateckého chmele. Českého původu jsou samozřejmě i vajíčka a mléko používané pro přípravu kaštanových knedlíků. Můžete si proto být jistí, že se u nás nejen dobře najíte, ale zároveň podpoříte lokální pěstitele a chovatele." Pokud dáváte přednost zelenině před masem, budou pro Vás vhodnou volbou bramborové noky se smetanou, kořenovou zeleninou a modrým sýrem. Ty, kteří zvláště po vánočních svátcích, hledají lehčí pokrmy, pak jistě potěší těstovinový salát s pečenou zeleninou nebo sendvič z celozrnného chleba s hovězí šunkou, dijonskou majonézou a křenem.