Mladí kuchaři vaří pro ČD Restaurant i na podzim

27.08.2019

Nechte se pozvat mladými hvězdami české gastronomie a ochutnejte jejich originální recepty! Sezónní nabídky ČD Restaurant letos připravuje úspěšný Juniorský národní tým Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Podzimní sezóna je v režii Jiřího Eichlera, šéfkuchaře hotelů PECR WELL a PECR DEEP v Peci p. Sněžkou.

Na podzim čeká cestující v jídelních a bistro vozech národního dopravce opět lahodná jízda. S přicházejícími chladnějšími dny roste chuť a tělo potřebuje doplnit energii. Na zahřátí připravil tým mladých kuchařů květákovou polévku s česnekovými crostini. Hustý krém nasytí nebo naladí na další chod. Lehkou variantou hlavního jídla je určitě pečené kuřecí prso s kůží na rozmarýnu s grilovanou zeleninou. Specialitou Jirky Eichlera je ale grilovaná panenka na slanině s citronovým bešamelem, brambory grenaille a restovanou červenou cibulkou. Pro zastánce bezmasých pokrmů je zde vegetariánská specialita - risottové koláčky s bylinkami. Také si neumíte představit oběd bez kávy a dezertu? Pak se můžete těšit na tradiční český švestkový koláč s drobenkou!

Chutné podzimní cestování vám přeje tým kuchařů JLV a JNT AKC ČR!