„Festival chutí“ ve vozech ČD Restaurant začíná v srpnu a v nabídce jsou i pokrmy bez lepku

02.08.2016

Čerstvá zelenina, ovoce a houby jsou základem nové sezónní nabídky, kterou pro své zákazníky připravil tým kuchařů společnosti JLV. Nové menu bylo opět připraveno pod taktovkou Asociace kuchařů a cukrářů ČR a již tradičně se ponese v duchu lehkých a zdravých pokrmů z čerstvých surovin. Ochutnat můžete už 3. srpna. "Začít můžete bramboračkou s lesními houbami. Právě takovou, jakou vaří naše babičky," vybírá z letní nabídky šéfkuchař Miroslav Kubec a pokračuje: "Coby hlavní chod bych doporučil hovězí loupanou plec s rajčatovou omáčkou a těstovinami a jako dezert bublaninu s višňovou omáčkou a zakysanou smetanou." V jídelních a bistro vozech se servisem JLV Vám zpestří Vaši cestu v rámci pravidelných produktových změn, hned několik delikates sezónní nabídky připravených podle originálních receptů. Jednou z nich je králičí hřbet se staročeskými bramborami se slaninou a pažitkou a s kedlubnovým zelím. "Tento pokrm vychází z tradiční české kuchyně, ale protože myslíme na všechny zákazníky, je připraven tak, aby byl vhodný také pro děti a pro ty, kteří dávají přednost pokrmům bez lepku. Nově zařazujeme i "bezlepkovou" variantu oblíbeného medového dortu Marlenka." upozorňuje na novinky marketingový ředitel JLV, a.s., Jan Valeš. Pochutnají si však i vegetariáni, kteří na jídelním lístku najdou zapečenou palačinku se špenátem a sýrovou omáčkou. "Naši aktuální nabídku ještě doplní letní sendvič s rajčaty, mozzarellou, rukolou a bazalkovým máslem, který je ideální lehkou svačinkou pro horké dny," dodává Jan Valeš. Od 3. srpna dochází k rozšíření nabídky kávy Starbucks na celou síť vozů ČD Restaurant se servisem JLV. Káva Starbucks je jedním z pilířů minibarového servisu na palubách SC Pendolino a ČD railjet. Její rostoucí oblíbenost dokazuje neustálý nárůst prodejů, ke kterému dochází od jejího zavedení před dvěma roky.