JIHOČESKÉ DOBROTY NA PALUBÁCH ČD RESTAURANT
Právě začínající sezónní nabídka ČD Restaurant (od 30.8.) opět láká k cestě za poznáním -
tentokrát jižních Čech.
Z množství jihočeských receptů je během podzimních měsíců pro cestující Českých drah
připravena ochutnávka z autorské dílny mistrů kuchařů Asociace kuchařů a cukrářů České
republiky (AKC ČR). Hlavní slovo při přípravě menu měl certifikovaný komisař kuchařských
soutěží AKC ČR, pan Oldřich Pítra. "Jihočeský kraj, místo, kde rybníkář Jakub Krčín založil
největší český rybník, je znám nejen pro hojnost ryb a chutné pivo z mnoha zdejších pivovarů.
Tradiční jihočeská kuchyně láká také na lahodné speciality z hub, brambor či zelí," popisuje
člen pobočky AKC ČR Šumava.
Regionální specialitou nového menu je pravá jihočeská zelnice s píseckou klobásou. Další
novinka, pečené kachní stehno s červeným brusinkovým zelím a žemlovými knedlíky, bude
bezpochyby patřit v jídelních a bistro vozech na podzim k největším hitům. Krémová tarhoňa
s petrželí a opečenými lesními houbami je zajímavým zpestřením podzimního menu pro ty,
kteří dávají přednost bezmasým pokrmům. A sladká tečka na závěr? Tu obstará podzimní
švestkový koláč s vanilkovou omáčkou.
Cestující se tak s ČD Restaurant mohou opět vydat za regionální kuchyní - věříme, že jim
cesta bude chutnat!