Časopis Meridian

ročník 2019

Třetí letošní vydání palubního časopisu přináší rozhovor s vrchním sládkem Plzeňského Prazdroje, Václavem Berkou, který je jedním z kmotrů publikace JLV o historii gastronomie na kolejích. 30. výročí sametové revoluce připomene příběh cesty východoněmeckých občanů za svobodou.

V novém Meridianu se projdeme historií - mapujeme vývoj historického nádobí na palubách vlaků a přinášíme ochutnávku z připravované publikace Gastronomie na kolejích. V rozhovoru s Evou Samkovou se dozvíte, co dělá zimní královna v létě.Do Karlových Varů se vypravíme nejen za tradičním filmovým festivalem. Příjemné letní čtení!

Nové číslo palubního časopisu přináší rozhovor s Michalem Vieweghem, naším nejúspěšnějším spisovatelem. Společnost JLV slaví 60. narozeniny - ohlédněte se s námi za historií a ochutnejte z chystané publikace o gastronomii na kolejích. Pravidelná cestovatelská reportáž nás tentokrát zavede do Vídně.

ročník 2018

Poslední letošní Meridian přináší rozhovor s Martou Kubišovou, výraznou osobností naší hudební scény a symbolem politických událostí roku 1968 i 1989. 

Gastronomie ČD byla vyhodnocena jako nejlepší na evropských železnicích. Proč, to se dozvíte v článku věnovanému vlakovému srovnání společnosti loco2.

V novém Meridianu si můžete přečíst příběh Adama Plachetky, operního pěvce, úspěšného i v zahraničí, který je častým hostem ČD railjet na trase Vídeň - Praha.

V novém čísle Meridianu se mimo jiné dozvíte jaké je zamilované jídlo Terezy Maxové. Příjemné čtení během prvních jarních výletů!