Jarní sezona v jídelních vozech zavoní rebarborou

Čerstvé suroviny od domácích dodavatelů a recepty z dílny šéfkuchařů Československého svazu kuchařů v Praze jsou tradičně zárukou výjimečného gastronomického zážitku. Ne jinak je tomu v případě nové jarní nabídky, kterou mohou zákazníci Českých drah ochutnat v jídelních a bistro vozech od 25. března.

„Na pravidelné obměny menu si cestující českých vlaků už zvykli a stále častěji dávají přednost právě sezonním novinkám před kdysi oblíbenými českými tutovkami typu guláše. Ten jsme dokonce z nabídky před časem stáhli,“ říká marketingový ředitel JLV, a.s., Jan Valeš. „Při přípravě jarní nabídky jsme vycházeli z tradic naší i zahraničních kuchyní. Mladá masa nebo třeba bylinky, lehké saláty a rebarboru, to všechno mívali naši předkové v tomto období na stole. Právě rebarbora se proto s jarem na menu jídelních vozů po roce opět vrací.“ Oblíbený rebarborový koláček podává personál jako dezert, tentokrát s višněmi. Díky své nakyslé chuti se tato zelenina hodí do různých dezertů a navíc je zdrojem minerálů a vitamínů.

„Než ale dojde na sladkou tečku, doporučil bych hráškový krém s tyrolskou slaninou a jarní baby kuřátko s mačkanými brambůrky. Pokud máte jen malý hlad, dejte si pečené artyčoky s tomaty, sušenou šunkou a hořčično-majonézovou omáčkou nebo jarní salát s BIOvejcem a avokádovým dresinkem. Všechny zmíněné chody jsou vhodné i pro děti,“ vybírá ze sedmi jarních receptů jejich autor a předseda Československého svazu kuchařů v Praze, Jaroslav Sapík a dodává: „V nabídkách samozřejmě zůstávají pokrmy, jako je třeba oblíbená svíčková. I ty však postupně vylepšujeme. Například jsme inovovali nabídku těstovin. Nově podáváme citronové tagliatelle s bazalkovým pestem, kapary a parmezánem. Důraz přitom klademe zejména na kvalitu surovin.“

Jarní novinky můžete nyní ochutnat ve všech jídelních a bistro vozech ČD Restaurant se servisem JLV, a.s. Pikantní hovězí maso na jehle se zeleninovou tortilou nebo sendvič s pažitkovým cream fresh, krůtí šunkou a sýrem Camembert si tak například mohou vychutnat cestující spojů Super City na Slovensko i rakouští zákazníci railjetů mezi Vídní a Grazem. „Rakušané si pochvalují českou kuchyni a samozřejmě točené plzeňské pivo na palubách modrých railjetů. Často se ptají, proč není také v červených railjetech. I díky jejich zájmu je počet prodaných jídel v posledních měsících rekordní,“ uzavírá Jan Valeš.

Jarní nabídku si prohlédněte zde.

 
 
 
 

Novinky

Vychází Meridian č. 3/2017 Vychází Meridian č. 3/2017

V novém čísle palubního časopisu Meridian vás k návštěvě divadla pozve pěvkyně Dagmar Pecková, projdete se po pražských památkách UNESCO

Čtěte více...
Více se o aktuálním dění dozvíte ZDE
 
 
 
 
úvodní strana / o společnosti / produktové stránky / dceřiné společnosti / reality / tiskový servis / kariéra / kontakty

Provozovatel: JLV, a.s., Chodovská 3, 141 00 Praha 4, Tel.: +420 271 003 111, E-mail: jlv@jlv.cz, URL: www.jlv.cz