GR FESTIVAL OPĚT I VE VLAKU

„Mňam Vlak“ tentokrát vyjede na jeden den do Brna a na dva dny do Olomouce.

Účastníci čtvrtého ročníku vyhlášeného Grand restaurant festivalu za gastronomií opět vyrazí i po železnici. Loňská novinka nazvaná „Mňam Vlak“ se letos navíc z jednoho spoje rozroste na spoje dva. Už v únoru tohoto roku zamíří speciální „Mňam Vlaky“ z Prahy do Olomouce a do Brna. Přes jejich rozdílné cíle cest ale gurmáni v obou spojích zažijí neopakovatelné chvíle s degustačním menu projektu ČD RESTAURANT a stanou se tak hosty oficiálního caterera ČD, a.s., akciové společnosti JLV.

Dvoudenní gastronomicko–kulturní výprava z Prahy do Olomouce se uskuteční2. a3. února 2013. Ochutnávku farmářského degustačního menu v bistru v SC Pendolino povede sám jeden z garantů ČD RESTAURANT, člen Československého svazu kuchařů v Praze, šéfkuchař Jaroslav Sapík. Účastníci Grand Restaurant festivalu si tak pochutnají na marinovaných kuřecích prsíčcích na tartaru z červené řepy s ořechovým olejem a rukolou, zakarpatském boršči, farmářských pečených vepřových žebrech s čerstvým křenem a pečivem a ovocném knedlíku s BIO povidly s tvarohem a šlehačkou.

„Zájem cestujících o jídlo připravené ze surovin od českých ekofarmářů, které od začátku loňského října nabídly jako novinku jídelní vozy Českých drah, předčil naše očekávání. Tyto potraviny pocházejí výhradně od tuzemských sedláků. Centrální kuchyně JLV podstoupila pro rozšíření jídelníčku o bio a eko (farmářské) pokrmy certifikaci stejně, jako ostatní biorestaurace. Je také pod pravidelným dohledem organizace pro Kontrolu ekologického zemědělství.

S příchodem nového jízdního řádu v prosinci 2012 jsme proto přidali další „farmářský“ pokrm. V tomto trendu samozřejmě budeme pokračovat i v letošním roce. Třeba už v jarní nabídce od dubna 2013,“ uvedl ředitel pro obchod a marketing JLV, a.s. Jan Valeš.

 Druhý z „Mňam Vlaků“ vyrazí z Prahy tentokrát do Brna. Stane se tak 16. 2. 2013. O zdejší gurmány se postará další z garantů projektu ČD RESTAURANT, člen Československého svazu kuchařů v Praze, šéfkuchař Jiří Král. Degustační farmářské menu bude ve stejném složení jako u předchozího „Mňam Vlaku“. Nebude ale naopak chybět jeden z dodavatelů „košér“ farmářských surovin, ekologický zemědělec. Přítomné seznámí s postupy, díky kterým si dodávané produkty zachovají co nejvyšší nutriční hodnoty a kvalitu. Ty se pak díky JLV, a.s. dostanou na talíř také každému „běžnému“ návštěvníkovi jídelního nebo bistro vozu., kde společnost JLV servis zajišťuje.

„JLV, a.s. díky své stále se rozrůstající nabídce právě farmářských pokrmů ráda podporuje nejen šetrný vztah k životnímu prostředí, ale i tuzemské zemědělce. V neposlední řadě se nám i tímto způsobem daří nabízet cestujícím ve spojích ČD, a.s. to nejlepší a nejzdravější, co se na našich polích urodilo a ve výbězích dorostlo“, dodal Valeš.

JLV, a.s – „ … s námi cesta chutná“.

 
 
 
 

Novinky

Vychází Meridian č. 3/2017 Vychází Meridian č. 3/2017

V novém čísle palubního časopisu Meridian vás k návštěvě divadla pozve pěvkyně Dagmar Pecková, projdete se po pražských památkách UNESCO

Čtěte více...
Více se o aktuálním dění dozvíte ZDE
 
 
 
 
úvodní strana / o společnosti / produktové stránky / dceřiné společnosti / reality / tiskový servis / kariéra / kontakty

Provozovatel: JLV, a.s., Chodovská 3, 141 00 Praha 4, Tel.: +420 271 003 111, E-mail: jlv@jlv.cz, URL: www.jlv.cz